כל חורף אני מתגעגעת לשלג. אין מה לעשות, אחד הדברים היפים ביותר בעיניי הוא להתעורר בבוקר, לפתוח את הווילון ולראות שבלילה הכל התכסה לבן. אז לאור העובדה שפה אין לנו ממש את הדבר האמיתי, החלטתי לתת לכם מתכון לכדורי שלג, שיעשו מצב רוח טוב. אני מקווה שגם לכם זה יעלה חיוך על הפנים.

אחד מרכיבי המתכון הוא מייצב קצפת, הנמכר בחנויות המתמחות במוצרי אפייה. זה לא חובה, אבל בהחלט שומר על הקצפת מלהפוך לנוזלית. אני ממליצה לכולם לנצל את ההזדמנות, לקפוץ לחנות כזו ולחקור את כל הדברים המופלאים שאפשר למצוא שם.

כדורי שלג (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כדורי השלג של אביבה. רק אל תעשו איתם מלחמה, כן? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגת הבסיס:
7 ביצים
5 כפות מים קרים
קמצוץ מלח
200 גרם סוכר (1 כוס)
שקית סוכר וניל
200 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה

לכדורים:
250 גרם גבינה לבנה רזה
150 גרם גבינת שמנת
100 מ"ל חלב
שקית סוכר וניל
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 מיכלי שמנת מתוקה
כפית מייצב קצפת (לא חובה)
200 גרם קוקוס

תבנית גדולה ושטוחה (כמו תבנית התנור), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן הכנת העוגה:

1. מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים ביחד עם 5 כפות מים קרים וקמצוץ מלח. מוסיפים את הסוכר ביחד עם סוכר הווניל בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מקציפים 5 דקות.

2. מקפלים בעזרת מרית את החלמונים (אין צורך להקציף אותם) לתוך קצף החלבונים.

3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מעל תערובת הביצים, ומקפלים לתוך התערובת.

4. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת מרית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25 דקות. מצננים לגמרי לפני השלב הבא.

5. מכינים את כדורי השלג: מערבבים היטב בקערה את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת, החלב, סוכר הווניל והסוכר.

6. בקערה שנייה מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם המייצב, עד לקבלת קצפת יציבה.

7. מאחדים את שתי התערובות עם מרית.

8. מפוררים את העוגה עם האצבעות (פעולה שדורשת קצת סבלנות), ומערבבים את פירורי העוגה עם תערובת הגבינות והקצפת.

9. יוצרים כ-25 עד 30 כדורים, ומגלגלים בתוך הקוקוס. שומרים במקרר (ניתן להקפיא).

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר אמיתית
>> שחיתות: עוגיות שוקולד ענקיות


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים