אחד המאפים הכי מזוהים עם ארצות הברית הוא הסינבון - או באנגלית Cinnamon Roll - מאפה שמרים חם ומנחם, הדורש כוס חלב לצדו.
אכלתי את המאפה הזה בפעם הראשונה בגרסה המקורית אצל חברים בארצות הברית. מאוד מהר הבנתי שזה בהחלט לא דומה לשבלולי הקינמון הרגילים שהייתי אופה עד אותו היום. יש בסינבון טעם נהדר של חמאה, שמשתלב עם טעם הקינמון, כאילו נולדו ביחד. מעל הכל בא הציפוי הנפלא, שפשוט עושה את המאפה הזה מושלם.
כדאי לאכול את המאפים ביום שבו נאפו. אם לא, חממו אותם מעט לפני ההגשה.
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון
לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
8. מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
9. מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מידי, מאחר והם עוד תופחים בזמן האפייה.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 עד 25 דקות.
11. בעזרת מיקסר ידני או מטרפה, מערבבים את כל חומרי הציפוי.
12. מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.