בישקוטי היא עוגייה עם אין ספור אפשרויות משחק. אפשר לפוצץ אותה באגוזים, פירות יבשים ואפילו שוקולד - אבל הפעם החלטתי ללכת על גרסה שקטה יחסית, בטעם קפה ואגוזי פקאן, שהכי כיף בעולם לטבול בכוס הקפה של הבוקר או אחר הצהריים. יתרון נוסף של העוגיות האלה - הן יכולות להחזיק חודש שלם בקופסה אטומה. עכשיו רק נראה אתכם לא מחסלים אותן קודם.

עוגיות בישקוטי של אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבישקוטי של אביבה. מי מכין קפה? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים:
220 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)
160 גרם סוכר (שלושת-רבעי כוס ועוד כף שטוחה)
חצי כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
כף גדושה של אבקת קפה נמס
שקית סוכר וניל
60 גרם חמאה, רכה
2 ביצים
150 גרם אגוזי פקאן, חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח, קפה וסוכר וניל. מוסיפים את החמאה הרכה ואת הביצים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכיוון שהבצק דביק רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה, אבל אפשר גם לערבב ידנית.

2. בעזרת כף מעבירים חצי מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרטיבים מעט את הידיים ומעצבים את התערובת למלבן בגובה 1.5 ס"מ וברוחב 7 ס"מ. חוזרים על הפעולה גם עם החצי השני של הבצק.

3. אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מוציאים ומניחים לצינון ל-20 דקות.

4. פורסים את הכיכר בסכין משוננת לפרוסות של 1 ס"מ, ומסדרים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

5. מחזירים את העוגיות לתנור ל-15 דקות, הופכים אותן ואופים 15 דקות נוספות.

* העוגיות נשמרות בקופסה סגורה עד חודש.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה הפוכה עם משמשים משומרים
>> והנה עוגת שוקולד פרווה