כבר שנים שלא הכנתי את המתכון הזה. בניקיונות פסח האחרונים נתקלתי בחוברת מתכונים ישנה שלי, דפדפתי, ואז נזכרתי בהן - חיתוכיות טעימות ופריכות, עם הרבה חמאה ושקדים. שתי הערות לפני שמתחילים: העוגיות הספציפיות האלה ממש לא מתאימות למי ששומר על המשקל או סובל מכולסטרול גבוה, ולא משנה מה - אל תנסו להמיר את החמאה במרגרינה. כל הקטע בריבועים הקסומים האלה הוא הטעם החמאתי. עם מרגרינה זה פשוט ייצא לא טעים.

חיתוכיות חמאה ושקדים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חיתוכיות חמאה ושקדים. תשכחו ממרגרינה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

חיתוכיות חמאה ושקדים

המצרכים:
לבסיס:
6 ביצים
350 גרם סוכר (כוס ו-3/4)
250 גרם חמאה רכה
6 כפות שמנת מתוקה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)

לחלק העליון:
חצי כוס ריבת פטל
200 גרם חמאה
200 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
300 גרם סוכר (1 כוס)
3 כפות שמנת מתוקה
4 כפות קמח

אופן ההכנה:

1. הבסיס: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה, המיץ וגרידת הלימון וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

 2. מרפדים תבנית של 35 על 40 ס"מ בנייר אפייה, מעבירים את התערובת ומיישרים בעזרת מרית (תתקבל שכבה של כ-1 ס"מ).

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל להתייצב. מוציאים, מניחים להצטנן ומגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.

4. מעבירים את ריבת הפטל דרך מסננת דקה (בשביל להיפטר מהגרגרים) ומורחים על העוגה בצורה אחידה.

5. מעבירים את שאר החומרים לסיר ומחממים עד שכל החמאה נמסה והתערובת מתחילה לרתוח.

6. מפזרים בצורה אחידה על העוגה ואופים עוד 15 דקות ב-200 מעלות. מצננים וחותכים לריבועים.

תהיו חברים טובים ותשתפו

>> בשבוע שעבר הכנו חלה קטלנית
>> הגלידות שהכי אהבנו העונה