איזה ממרח נפלא זה נוטלה. אני באופן אישי יכולה לאכול אותו בלי כלום - כל מה שאני צריכה זה כפית וגישה ישירה לצנצנת. המתכון לעוגת הנוטלה שלי הוא פשוט ומהיר להכנה, ואני מבטיחה שגם ילדים וגם מבוגרים יהנו מהעוגה הזאת במידה שווה.

אני אופה את העוגה בקערת אפייה, שהיא קערה שנראית כמו חצי כדור, מה שהופך את העוגה למעניינת יותר. מי שאין לו כזו קערה, יכול לאפות בתבנית קפיץ של 24 או 26 ס"מ.

עוגת נוטלה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
עוגת נוטלה. אפשר להציע נישואין לעוגה הזאת? | צילום: עודד קרני, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
250 גרם חמאה רכה
6 ביצים
200 גרם נוטלה
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
150 מ"ל חלב (3/4 כוס)
375 גרם קמח (3 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה

לשימון התבנית:
שמן
פירורי לחם

לציפוי:
200 גרם נוטלה
100 מ"ל שמנת מתוקה

קערת אפייה משומנת, או תבנית קפיץ 24 ס"מ / 26 ס"מ משומנת

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את כל חומרי העוגה.

2. משמנים את התבנית ומפזרים בתוכה פירורי לחם. מנערים את עודף הפירורים.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, למשך 50 דקות.

4. מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר כפול (בן מארי) את הנוטלה עם השמנת המתוקה.

5. מצפים את העוגה, נותנים לציפוי להתקשות מעט ומגישים.

אוהבים נוטלה? שתפו את המתכון עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו עוגה מהממתק פררו רושה
>> הצטרפו לעמוד של אוכל טוב בפייסבוק, וקבלו עדכונים על בסיס יום יומי