עד כמה שאני זוכרת, הרולדה הזאת היא העוגה הראשונה שהכנתי בחיים. זה היה מתכון של דודה שלי, במקור עם מילוי של שוקולד. במשך השנים ניסיתי כמה וכמה מילויים אחרים - והיום אני יכולה להגיד שלדעתי קצפת ודובדבנים או תותים הכי טעים מכולם. המתכון הזה הוא בשיטת 6-6-6: 6 ביצים, 6 כפות סוכר ו-6 כפות קמח. אפילו לא צריך לרשום. מה שכן צריך זה לא לפחד מהגלגול של הרולדה, כי אם עושים את זה נכון זה ממש משחק ילדים.
רולדה עם קצפת ודובדבנים
המצרכים:
לרולדה:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
6 כפות קמח לא גדושות מדי
למילוי:
1/2 1 וחצי מיכלים שמנת מתוקה (275 מ"ל)
2 כפות סוכר
צנצנת של דובדבנים ללא חרצנים
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים במיקסר תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
2. בעזרת מרית מקפלים פנימה את החלמונים ואת הקמח בהדרגה.
3. מרפדים תבנית אפייה 40 על 35 ס"מ בנייר כסף (כולל הדפנות), ומשמנים.
4. משטחים את תערובת הבצק בצורה אחידה על כל התבנית.
5. אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. בזמן האפייה משמנים יריעה נוספת של נייר כסף משני הצדדים. מיד לאחר הוצאת העוגה מהתנור הופכים את התבנית על נייר הכסף המשומן, ובעדינות מקלפים את נייר הכסף שעליו אפינו את העוגה.
7. מגלגלים את העוגה יחד עם נייר הכסף לרולדה, וככה מקררים לגמרי (אסור להמשיך לפני שהבצק הצטנן לחלוטין).
8. מסננים היטב את הדובדבנים ומקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהיא יציבה מאוד (ובכל זאת, השתדלו לא להקציף יותר מדי). מערבבים את הקצפת עם הדובדבנים.
9. פותחים בעדינות את הרולדה, ממלאים בקצפת עם הדובדבנים ומגלגלים בחזרה (בלי נייר הכסף, כמובן). מעבירים למקרר. לדעתי הרולדה יותר טעימה למחרת, אבל אפשר גם להגיש באותו יום, עם קישוט של אבקת סוכר.