עוגת Sacher היא עוגה אוסטרית קלאסית וחלק בלתי נפרד מהמטבח הוינאי, שאני זוכרת את עצמי אוכלת מגיל ממש קטן. סבתי הייתה במקור מוינה ואצלה אכלתי את העוגה הזאת, וגם אבי היה נוסע הרבה לרגל עסקים ומביא איתו חזרה את העוגה הנהדרת הזאת. הדבר המעניין הוא, שבתור ילדה לא ממש אהבתי את העוגה, ורק עם הגיל באה האהבה. למי שאוהב את השילוב של שוקולד וריבה - זה המתכון המושלם בשבילו.

זאכר טורט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
זאכר טורט. טעם של ילדות בשוויץ | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לעוגה:
140 גרם חמאה או מרגרינה
140 גרם סוכר (כמעט 3/4 כוס)
6 ביצים
140 גרם שוקולד מריר
120 גרם קמח (או כוס של 200 מ"ל)
1 כפית אבקת אפייה
קומץ מלח

למילוי ולציפוי:
כוס ריבת משמש
200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה או מרגרינה

תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

2. מפרידים את הביצים, מוסיפים את 6 החלמונים לחמאה והסוכר, וממשיכים להקציף.

3. ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים) ומוסיפים לתערובת החמאה. מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים לתוך המסה של השוקולד.

5. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 עד 45 דקות, רצוי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. מניחים בצד להצטננות.

6. לאחר צינון העוגה, חותכים אותה לרוחבה פעם אחת כך שנקבל שתי עוגות דקות.

7. מעבירים את ריבת המשמש דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מכל חתיכות הפרי. מורחים חצי מהריבה על חלק אחד של העוגה, ומכסים בעוגה השנייה.

8. ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר בן מארי. שופכים את השוקולד המומס מעל העוגה, ובעדינות מפזרים על כל העוגה כולל השוליים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

עשו share לזאכר טורט בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות חמאה ושקדים
>> טעימא: פאייה ספרדית אמיתית