את העוגיות האלה אבא שלי אוהב במיוחד. השבוע החלטתי לשמח אותו, והכנתי לו גרסה עשירה במיוחד שלהן, עם המון אגוזים ושוקולד. עבור כל מי שלא אוהב בצקים שמנים – זאת העוגייה המושלמת. אין בה לא שמן ולא חמאה, והשומן היחיד בה מגיע מהאגוזים – שהם כידוע מאכל בריא ביותר. חוץ מזה, הבישקוטי נשמרות בכלי אטום הרבה הרבה זמן, ופשוט מושלמות לטבילה בקפה.
עוגיות בישקוטי
המצרכים:
2 ביצים
200 גרם סוכר חום דמררה (3/4 כוס דחוסה)
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 5 כפות)
מקל וניל (אם אין: 2 כפיות תמצית וניל)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שבבי שוקולד מריר
100 גרם שקדים פרוסים, קלויים ולא מומלחים
100 גרם צנובר קלוי
100 גרם אגוזי מלך קלויים, שבורים לחתיכות גדולות
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר והתוכן של מקל הווניל, במשך 3 דקות.
2. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ולשים עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים את השקדים, האגוזים, הצנוברים ושבבי השוקולד, ומעבדים לתוך הבצק.
4. מחלקים את הבצק ל-2, מניחים על משטח מעט מקומח ויוצרים שני נקניקים של בערך 25 ס"מ כל אחד.
5. מעבירים את נקניקי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של 2 ס"מ ורוחב של 6 ס"מ.
6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומניחים לצינון של 5 דקות. לא מכבים את התנור.
7. בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. אופים 7 דקות, הופכים את העוגיות ואופים 7 דקות נוספות. מוציאים, ומצננים על רשת.