המקור למתכון הזה הוא מפינלנד, אבל הוא לא ממש שונה מכל מאפה שמרים, רק עם כמה שינויים קטנים, כמו בטעם הבצק ובעיצובו. כדי להיות הוגנת, אספר לכם שאני לא זוכרת את המאפה הזה מילדותי, אבל מה זה משנה כל עוד זה טעים לנו.

מאפה שמרים פינלנדי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
נעים מאוד, Korvapuustit | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

Korvapuustit - מאפה שמרים מפינלנד

המרכיבים:
650 גרם קמח (1/2 -4 כוסות ועוד כף)
חצי שקית שמרים טריים
250 מ"ל חלב
1 ביצה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
75 גרם חמאה רכה
כפית הל טחון

מצרכים למילוי:
50 חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
כפית קינמון

להברשה:
1 חלבון
מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים. מתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

2. מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, אותו מורחים בחמאה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.

3. מגלגלים את המלבן לנקניק, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.

4. מעמידים כל פרוסה על הצד, ובעזרת שיפוד לוחצים על אמצע הפרוסה, כך שהצדדים יחשפו.

מאפה שמרים פינלנדי - הבצק (צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל)
משתמשים בשיפוד ממש כך | צילום: אביבה פיבקו, mako אוכל

5. מתפיחים לעוד חצי שעה, מברישים בחלמון, ומפזרים סוכר גבישי מעל.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 8 עד 10 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים בחושה
>> טעם ספרדי-ישראלי: פאייה של עוף ונקניקיות צ'וריסו

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים