הייתה תקופה שעבדתי עם נשים מכל העולם, וכל הזמן נחשפתי למאכלים שלא הכרתי. כשיצא לי לטעום את העוגה הזאת התאהבתי מיד, ותכף ביקשתי את המתכון. שלא כמו רוב העוגות שאני נותנת לכם, זאת לא מאוד פשוטה להכנה - אבל היא גם לא במיוחד מסובכת. עם מעט סבלנות, הכל יסתדר נהדר.

פאי שקדים ומשמש הולנדי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פאי שקדים ומשמש הולנדי. כל מה שצריך זה מעט סבלנות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי שקדים ומשמש הולנדי

המצרכים:
לבצק:
75 גרם סוכר (6 כפות)
300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)
125 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות חלב או מים
1 ביצה
קומץ מלח

למילוי:
3 ביצים
כף מים חמים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
שקית סוכר וניל
חצי כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם שקדים טחונים דק
75 גרם חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
3 עד 4 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים, שלא נדבק לידיים. מצננים במקרר חצי שעה.

2. חותכים 1/4 מהבצק ומניחים בצד.

3. מרפדים תבנית קפיץ או רינג בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.

4. מרדדים את הבצק כך שיהיה מעט יותר גדול מהתבנית, מעבירים לתוך התבנית ומצמידים

היטב, גם לשוליים. מחזירים למקרר עד שהמילוי מוכן.

5. המילוי: מפרידים את הביצים, ובעזרת מיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים החמים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.

6. מוסיפים את סוכר הווניל, אבקת האפייה, גרדת הלימון והשקדים הטחונים וממשיכים לערבב.

7. ממיסים בסיר קטן או במיקרו את החמאה. מוסיפים למלית יחד עם הקמח, וממשיכים לערבב.

8. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים לתוך תערובת המילוי בתנועות קיפול.

9. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, ומורחים את הבסיס בריבה. מלמעלה שופכים את המלית.

10. מרדדים את יתרת הבצק, וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הפסים מעל המלית בצורת רשת, ומהדקים את הקצוות לשולי העוגה.

11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו זאכר טורט אמיתית!
>> והנה עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות ומשמחות