המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים בסיר את האורז והגזר המגורד עם כף שמן למשך דקה. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים וחצי כפית מלח ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז 20 דקות, מבלי לפתוח את המכסה. >> מתכונים לפסח 2 מחממים את יתרת השמן במחבת גדולה (שתוכל להכיל בהמשך את כל האורז). מפלפלים מעט את נתח הסלמון כשהוא מונח על הצד של העור ומטגנים 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עוד דקה, עד שצבעו הופך אטום לכל אורכו. אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לכמה חלקים ולצרוב אותם יחד. מוציאים את הסלמון מהמחבת (משאירים את המחבת עם השמן על הכיריים) ומפרקים אותו לחתיכות בגודל ביס (אפשר בעזרת מזלג, הן לא צריכות להיות אחידות). 3 אחרי שהאורז התבשל 20 דקות, מכבים את האש ומחכים 5 דקות נוספות מבלי להרים את המכסה. לאחר מכן פותחים את הסיר ומאווררים את האורז בעזרת מזלג. 4 מעבירים את האורז למחבת שעל הכיריים ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הטריאקי ונתחי הסלמון ומערבבים היטב כדקה. מגישים מיד. |