לחם שום בחמישה מרכיביםמתכון קליל ללחם שום פריך מבחוץ ורך רך רך מבפנים, ומה הכי יפה? חמישה מרכיבים בלבד (לא כולל מלח) לכל הסיפור, וגם לא נדרשת התפחה או לישה. אבל הרוך? כאילו לשתם מינימום שעתיים. יאללה הלכנו לכתוש שיני שום
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-4 לחמי שום:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שמים קמח תופח, יוגורט ומלח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק דביק. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-4 חתיכות שוות. 4 מגלגלים את הבצק ויוצרים צורת נקניק, מקפלים אותו לשניים ומלפפים. מעבירים את הלחמים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בצק לחם שום מלופף | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako4 ממיסים מעט את החמאה (אפשר בפולסים במיקרוגל), מוסיפים לחמאה המומסת את הפטרוזיליה והשום הכתוש ומערבבים עד ליצירת ממרח אחיד. 5 מברישים את הלחמים היטב ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות. מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות. מברישים טוב טוב | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako הצצה לבפנים - רך ואוורירי | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoיעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. * לא לחתוך את לחם השום עד שהוא מצטנן, אחרת הוא יהיה בצקי בפנים. * אם נשאר לכם מהממרח חמאה ושום, תוכלו להינות ממנו גם בכריכים אחרים. |