קציצות כרובית מעולות ב-3 מרכיביםידענו שכרובית היא אחד הירקות המוצלחים, ידענו שקמח חומוס קושר מרכיבים זה לזה באופן מושלם - מה שלא ידענו זה שמשני אלה בלבד (בסדר, תוסיפו מלח) אפשר להכין קציצות ממש ממש טעימות! עכשיו אנחנו יודעים
דנה בר-אל שוורץ
| mako אוכל
| פורסם 25/11/21 07:00
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לטיגון:
אופן ההכנה:1 מפרקים את הכרובית לפרחים, נפטרים מהגבעולים העבים ומאדים כ-10 דקות, עד שפרחי הכרובית רכים מספיק בשביל שאפשר יהיה למעוך אותם בקלות במזלג. 2 מועכים את פרחי הכרובית ומודדים כמות של שתי כוסות. מעבירים לקערה. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? במחבת | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל3 מוסיפים לקערה קמח חומוס ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת המתקבלת מזכירה במראה ובמרקם חלמון של ביצה קשה). 4 מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה. הופכים, מטגנים עד הזהבה את הצד השני ומוציאים לנייר סופג. זוללים חם. הערות: * אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן. במקרה הזה מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. משמנים את הנייר, מסדרים עליו את הקציצות ומתיזים מעט שמן גם מלמעלה. צולים 10 דקות בתנור, הופכים את הקציצות בזהירות וצולים 10 דקות נוספות. חשוב: אפייה איננה טיגון, והיא גם לעולם לא תהיה. אז אל תצפו לאותה תוצאה. לטעמנו הגרסה המטוגנת אסתטית בערך פי 3 וטעימה פי 2. הגרסה האפויה (אמרנו לכם) | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל* אפשר להשמש גם בגבעולים של הכרובית ולא רק בפרחים. במקרה כזה צריך לאדות אותה יותר זמן, ויותר להתאמץ על המעיכה (ייתכן שתצטרכו גם לקצוץ אותם בסכין). אם הולכים על האפשרות הזאת סביר להניח שחצי כרובית גדולה תספיק. * כשהקציצות מצטננות הן מקבלות מרקם מעט יותר דחוס. הטעם אומנם לא נפגם, אבל בשביל ההנאה השלמה אל תניחו להן להצטנן. * המרקם של הקציצות מזכיר קציצות תפוחי אדמה, וסביר להניח שכל מי שיטעם יחשוב שיש בהן תפוחי אדמה. באלה שאנחנו הכנו אפשר היה לזהות במאמץ מסוים את טעם הכרובית, אבל לא את זה של קמח החומוס. * המתכון יכול להוות בסיס לאינספור מתכוני קציצות. אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ או כל ירק מגורר ולתבל באיזה סגנון שרוצים - אבל גם כך, כמו שהן, הן טעימות מאוד מאוד. |