1 מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בסיר עם מים ומרתיחים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
2 מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
3 מוסיפים לתפוחי האדמה ביצה, קמח, מלח ופלפל, ומערבבים.
4 מניחים בצלחת שטוחה שומשום (או פירורי לחם) ומעט מלח.
>> מתכונים לחנוכה
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
5 מגלגלים את הפירה לעיגולים בינוניים.
6 מצפים היטב בשומשום או בפירורי לחם מכל הצדדים.
7 מרתיחים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים המצופים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
קריספי מבחוץ, קטיפתי מבפנים. כדור פירה מטוגן | צילום:
רותם אלון גלעדי, mako אוכל
הצעות ושדרוגים:
לגרסה חלבית - הוסיפו לפירה כף חמאה ומלאו את הכדור בגבינה צהובה או מוצרלה.
לגרסה ללא גלוטן – החליפו את הקמח בקמח חומוס או קמח עדשים כתומות.
הרשו לעצמכם להתפרע עם התוספות בפירה – גבינות קשות, גרגירי תירס ועשבי תיבול יכולים לעבוד כאן מצוין.