מתכון לעוואמהרמדאן הוא בין השאר החג של העוואמה – סופגניות קטנטנות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, הטבולות בסירופ סוכר. מכיוון שגם לנו יש חגיגת חמץ בקרוב, שלא בוחלים בה במתוקים (לשון המעטה), החלטנו לערבב שמחה בשמחה
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לסופגניות:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך, מקלפים ומועכים אותו לפירה. 2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. 3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך לבצק וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 4 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, לקבלת מרקם מעט סמיך. מניחים לסירופ להתקרר. 5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בעזרת שתי כפיות ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. הכדורים אמורים להתהפך מעצמם - אם זה לא קורה, עזרו להם ותהפכו אותם. 6 מוציאים את כדורי העוואמה לנייר סופג, ובעודם חמימים טובלים אותם בסירופ הקר ל-3 שניות. 7 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |