עוגת בננות במיקרובעוגה הזאת אין גלוטן ואין חלב ואין שומן, אבל מה שבאמת מסעיר הוא שמכינים אותה במיקרו, במשהו כמו 2 דקות (7 דקות כולל זמן אפייה). איך זה יכול להיות? אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שניסינו ושזה ממש טעים
דנה בר-אל שוורץ
| mako אוכל
| פורסם 06/05/20 07:28
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
|
המצרכים :
אופציונלי:
אופן ההכנה:1 טוחנים את שיבולת השועל בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת אבקה. 2 מערבבים את כל המרכיבים, כולל הקוואקר הטחון, בקערה. 3 מעבירים את התערובת לקופסת פלסטיק בינונית שמיועדת למיקרו (אין צורך לשמן). 4 מפעילים את המיקרו ל-5 דקות, מניחים לצינון קצר, מחלצים וזוללים. * המתכון בהשראת המתכון הזה. אלה כל המרכיבים (טוב, ייתכן שזרקנו פנימה גם חופן של שוקולד צ'יפס) | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכלהערות: * העוגה יוצאת מהמיקרו די דומה לאיך שנכנסה אליו, ולכן מומלץ לפזר עליה אבקת סוכר לפני ההגשה. * אם עניין הגלוטן קריטי לכם, שימו לה שאתם קונים את הקוואקר בגרסה נטולת הגלוטן. בשיבולת השועל כשלעצמה אומנם אין גלוטן, אבל ייתכנו שאריות שלו על פס הייצור ולכן יש להיזהר. * אנחנו לא התאפקנו וזרקנו לתוך הקערה גם חופן נאה של שוקולד צ'יפס. במקרה כזה אפשר להפחית מעט את כמות הדבש. * מכיוון שלכל מיקרו יש את הזמנים ושיטות הפעולה שלו, אנחנו ממליצים לבדוק את העוגה כבר אחרי 4 דקות, ולחלופין - אם היא עדיין לא מוכנה אחרי 5 דקות לתת לה עוד דקה-שתיים. איך יודעים אם היא מוכנה? כמו באפייה רגילה, נועצים קיסם. * המרקם של העוגה הזו אינו זהה למרקם של עוגה אפויה בתנור. הוא מעט יותר צמיגי, והעוגה קצת יותר נגיסה (אנחנו מזכירים שאין כאן קמח אלא רק שיבולת שועל). אל תזקפו את הדברים האלה לחובתה. |