דיאטת הקיטו, הדוגלת בהדרה מוחלטת של פחמימות, תופסת תאוצה גם בארץ, ויחד איתה תופס תאוצה המתכון הזה, שנהוג לקרוא לו "לחם עננים". למעשה מדובר במעין לחמניות על בסיס קצף ביצים וגבינת שמנת, שבמרקמן הן אומנם אווריריות אבל בטעמן מזכירות יותר מהכל לחמניות של פסח. לחמניות העננים האלה קלות למדי להכנה, ואם גם אתם מנסים לא להכניס פחמימות הביתה, הן יכולות לשרת אתכם נאמנה - כל עוד תקפידו על הקצפה מספיקה, קיפול עדין של שתי התערובות וצינון מוחלט אחרי האפייה. המצרכים :ל-6-8 חתיכות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מפרידים את הביצים בזהירות. את החלבונים מעבירים לקערת המיקסר ואת החלמונים לקערה אחרת בגודל בינוני. לחם עננים בתבנית | צילום: SewCream, ShutterStock3 מוסיפים את אבקת האפייה לחלבונים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב (במיקסר רציני זה ייקח פחות משתי דקות, במיקסר יד פי 2 ויותר). 4 מחממים את גבינת השמנת במיקרו 10-20 שניות, רק כדי שתתרכך. מערבבים, ואם הגבינה חמימה מניחים לה להצטנן. 5 מוסיפים את הגבינה הרכה ואת המלח לקערת החלמונים ומערבבים היטב. 6 מעבירים את תערובת החלמונים לקערת המיקסר ומקפלים בעדינות רבה עד להיטמעות מוחלטת. 7 בעזרת כף גדולה מעבירים תלוליות מהתערובת לתבנית עם נייר האפייה. אם צריך, משטחים אותן מעט. 8 אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות יפה, מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט. שדרוגים: - אפשר לפזר על הלחמניות שומשום לבן או שחור לפני האפייה. - אפשר לתבל את הבלילה באבקת שום, אורגנו או מה שאוהבים. - לחלופין אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטעם כלשהו, ולא בזו הקלאסית. אנחנו הכנו אותן עם גבינת שמנת וזיתים והן השתדרגו משמעותית. |