1 מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הזוקיני לרצועות דקיקות בעזרת קולפן.
2 משמנים את הרצועות בשמן זית וממליחים מעט.
3 צולים את הזוקיני במחבת (אין צורך להוסיף עוד שמן) למשך שתי דקות מכל צד, כדי שיישאר קריספי (אפשר גם לאפות בתנור כרבע שעה).
4 פורסים את הטורטיות על נייר אפייה, מורחים עליהן בנדיבות מגבינת השמנת (או גבינה סמיכה אחרת שאוהבים), מפוררים מעט בולגרית ומניחים מעל את פרוסות הזוקיני הצלויות.
לפני האפייה. פיצה זוקיני מהירה | צילום:
רותם אלון גלעדי, mako אוכל
5 אופים בתנור 15-20 דקות.
6 מגישים חם, אפשר עם עלי רוקט טריים או קליפת לימון מגוררת.
הצעות ושדרוגים:
** לא אוהבים זוקיני? יכולים להחליף אותם בבטטה אפויה, חציל מטוגן או פלפלים קלויים.
** לגרסה טבעונית – השתמשו בטורטיות טבעוניות והחליפו את הגבינה בפסטו או ממרח על בסיס סויה.
** לגרסה ללא גלוטן – השתמשו בטורטיות מקמח תירס.