המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-230 מעלות. 2 מערבבים את השמן והשום הכתוש. 3 פורסים את הברוקולי ל"סטייקים" עבים, מורחים בשמן עם השום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים בין לבין את פרחי הברוקלי שהתפרקו בזמן החיתוך. ממליחים. 4 צולים את הברוקולי בתנור החם כ-10 דקות, ומוציאים. 5 הופכים את הברוקולי שבתבנית, מפזרים את השקדים הפרוסים ומחזירים לכ-8 דקות נוספות. הברוקולי - שלב ראשון | צילום: הדר אליאס, mako אוכל תמונת אמצע הדרך (אחרי ההיפוך) | צילום: הדר אליאס, mako אוכל מוכן! | צילום: הדר אליאס, mako אוכל6 מוציאים מהתנור, מגררים מעט קליפת לימון ומפזרים פרמזן. הערות: * מבוסס על המתכון הזה. * מכיוון שהצלייה נעשית בחום מאוד גבוה, כדאי להציץ מדי פעם ולוודא שהברוקולי לא נשרף. אנחנו רוצים אותו צרוב טוב טוב, אבל לא שרוף. * אפשר לסחוט מעט מיץ לימון על הברוקולי לפני ההגשה. |