המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מפרידים ומקלפים את שיני השום. 3 מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים). 4 מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות. 5 כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים). ![]() 6 מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית. 7 הפסטה: מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול. 8 מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו. 9 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר. 10 מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים. * אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |