1 מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפרידים ומקלפים את שיני השום.
3 מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים).
4 מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות.
5 כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים).
בסיס נפלא לכל פסטה | צילום:
רותם אלון גלעדי, mako אוכל
6 מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית.
7 הפסטה: מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול.
8 מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו.
9 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר.
10 מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים.
* אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.