בורקס מצהבפסח הקרוב אין לנו שום כוונה להתגעגע לבורקס - פשוט כי מצאנו את התחליף המושלם. ומי היה מאמין שהוא אפילו יותר פשוט להכנה מהמקור. כאן במילוי פיצה, אבל השמיים הם הגבול
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-12 יחידות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מרטיבים את המצות בזרם מים בערך 5 שניות מכל צד ועוטפים במגבת נקייה ל-15-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר לקפל אותן. 3 חותכים כל מצה לארבעה ריבועים. 4 מניחים במרכז כל ריבוע מעט רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים. 5 מברישים את שולי ריבוע המצה בביצה טרופה, מקפלים לשניים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות (זה בסדר אם יהיו טיפה חורים או רווחים - הגבינה לא תברח מהמצה בצורה משמעותית). 6 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7 אופים 15-20 דקות, עד הזהבה. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |