עשיר בנוגדי חימצון
מומלץ לצרוך מדי יום ירקות ופירות מ-5 קבוצות צבע: אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול. חציל על קליפתו מהווה מקור לנוגדי חמצון סגולים המכונים אנתוציאנינים. אלה יכולים לסייע בהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות. לכן שילוב חצילים בתזונה יכול לסייע בגיוון צריכת הירקות ולהוסיף לה צבע סגול. החציל עשיר גם בנוגדי חמצון חשובים נוספים ממשפחת הפוליפנולים כגון חומצה כלורוגנית היכולה לתרום להפחתת הסיכון למגוון רחב של מחלות.
עשיר בסיבים תזונתיים ותורם לבריאות המעי
החציל עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים. 100 גרם חציל מבושל מכיל כמעט 10% ממנת הסיבים התזונתיים היומית המומלצת. הסיבים התזונתיים תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, לשמירה על בריאות המעי ולהגנתו מפני תהליכים סרטניים, ולהאטה והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול.
ויטמינים ומינרלים
החציל מכיל כמות ניכרת של בטא קרוטן, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C ומינרלים חיוניים כברזל, אבץ, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. כמו כן, הוא מכיל חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם ועל כן הוא טוב לריפוי טחורים ופצעים מדממים.
דל שומן ותורם לתחושת שובע
תזונה עשירה בירקות חשובה כחלק מאורח חיים בריא ותורמת לתחושת שובע. בחציל יש מעט מאוד קלוריות, (35 קלוריות ל-100 גרם חציל מבושל), פחות מחצי אחוז שומן, וכמות הסיבים התזונתיים הגבוהה שבו תורמת לתחושת שובע.
מקור לוויטמינים מקבוצה B
החציל מהווה מקור לוויטמינים מקבוצת B1 להפקת אנרגיה לפעילות המוח ומערכת העצבים: ויטמין B6 לדוגמה, תורם להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי להפחית את הסיכון למחלות לב.
מקור לאשלגן
החציל מהווה מקור לאשלגן מינרל התורם לשמירה על רמות לחץ דם תקינות.
לסיכום: שילוב חצילים בתפריט יכול לסייע בהגברת צריכת הירקות וגיוונה ולסייע במנגנונים שונים להפחתת הסיכון למגוון מחלות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן ויתכן שאף סוכרת.
ייעוץ מדעי: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית M.Sc. ויועצת מדעית למועצת הצמחים