תפוחי אדמה בסגנון מדורה
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה (עדיף מזן בלו בל)
אופן ההכנה:
1. מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל ל-8-10 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה).
2. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור מחומם למקסימום, הכי קרוב לגריל העליון. צולים 10 דקות מכל צד.
סלסה של עגבניות ובצלים שרופים עם זעתר
המרכיבים:
2 בצלים לבנים קטנים
5 עגבניות
2 כפות עלי זעתר (אפשר גם אורגנו או תימין)
שן שום, כתושה
מלח
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. צולים את הבצלים על רשת צלייה על הגז, ואחרי כ-5 דקות מוסיפים את העגבניות.
2. כשהירקות חרוכים היטב מסירים אותם מהאש, קולפים את הבצלים וקוצצים אותם עם העגבניות.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
ציזיקי קרם פרש ואריסה מתוקה
המרכיבים:
מכל יוגורט
מכל שמנת חמוצה 27%
3 כפות אריסה מתוקה
חופן עלי נענע
שן שום
אופן ההכנה:
1. מסננים את היוגורט והשמנת מהנוזלים העודפים ומעבירים למכל של בלנדר מוט.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים יחד.
3. מגישים צונן.
סופלקי פרגית וסומאק בשומן כבש
המרכיבים:
100 גרם שומן כבש
600 גרם פרגיות עוף, מנוקות
מלח
פלפל שחור
2 כפות סומאק
כף עלי אורגנו קצוצים
כף פטרוזיליה קצוצה
לימון
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שומן כבש. חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
2. מתבלים במלח, פלפל וסומאק ומגררים את קליפת הלימון בעזרת מיקרופלאן.
3. מוסיפים את עלי התבלין וסוחטים פנימה חצי לימון. מוסיפים את העגבניות.