לזניה רביולי תרד וגבינות

המרכיבים:
קופסה או צנצנת של רוטב עגבניות מוכן, או עגבניות מרוסקות
שן שום, קצוצה
מלח
עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום
מעט שמן זית
חבילה וחצי רביולי מצוננים (500 גרם)
מכל גבינה במרקם שמנת
150 גרם פרמזן
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מתבלים את הרוטב המוכן בשום, מלח ובזיליקום קצוץ טרי.
2. מורחים מהרוטב על תחתית התבנית ובוזקים שמן זית. מכסים ברביולי.
3. מורחים עוד מרוטב העגבניות בוזקים עוד קצת שמן זית.
4. מערבבים את הגבינה והפרמזן, ומפזרים שליש מהכמות בתבנית. מתבלים במלח ופלפל.
5. מרכיבים כך עוד שתי שכבות.
6. אופים בחלק התחתון של התנור 15-20 דקות.

לזניה רביולי תרד וגבינות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
לזניה רביולי תרד וגבינות. כמעט הכל קונים מוכן | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט חסה קראנצ'י עם ארטישוקים, צנוניות ופרמזן

המרכיבים:
חסה אייסברג
צנצנת ארטישוק משומר בשמן זית (230 גרם)
חופן צנוניות
עלי בזיליקום ברבע צרור
כפית חרדל דיז'ון חלק
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית מצנצנת הארטישוק
משולש פרמזן לגילוף עם קולפן
3 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
1. מורידים את עלי החסה החיצוניים וחותכים את הבסיס הגזעי.
2. מפרקים את העלים הפנימיים הקטנים על צלחת הגשה שטוחה.
3. מוציאים את הארטישוקים, חותכים לרבעים לאורכם ומניחים על החסה.
4. חותכים את הצנוניות לרבעים ומפזרים.
5. חותכים גס את עלי הבזיליקום ומפזרים.
6. מערבבים בקערה חרדל, מיץ לימון, שמן מקופסת הארטישוקים, מלח ופלפל שחור גרוס.
7. טורפים את הרוטב עם מטרפה קטנה ומוזגים על הסלט.
8. מוסיפים מגלפים פרמזן מלמעלה ומפזרים צנוברים.

סלט חסה קראנצ'י עם ארטישוקים צנוניות ופרמז'ן (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלט חסה קראנצ'י. מהיר ועצבני | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

מטבל לסלט

המרכיבים:
מכל יוגורט מעודן
מכל גבינה לבנה 9%
מלח
פלפל שחור
בצל ירוק, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הגבינות, ממליחים ומפלפלים.
2. מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב.
3. מניחים בצד לכמה דקות לאיחוד טעמים.

טירמיסו (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
טירמיסו. מעולם לא היה פשוט יותר | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

טירמיסו

המרכיבים:
מכל גבינת מסקרפונה (250 גרם, 30% שומן ומעלה)
שני שליש מכל שמנת מתוקה 32% ומעלה (150 גרם)
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות בחצי כוס מים קרים (או 100 מ"ל אספרסו מוכן)
שלוק ליקר אמרטו
150 גרם בישקוטים
אבקת קקאו איכותי

אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את המסקרפונה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד.
2. מערבבים בקערה את הקפה והאמרטו. שוברים את הבישקוטים ומרטיבים אותם מעט בתערובת הקפה.
3. מסדרים בכוסות שכבת בישקוטים ועליה קרם, וחוזרים על הפעולה (סך הכל שתי שכבות).
4. מכניסים את הטירמיסו למקפיא ל-10 דקות.
5. מפזרים אבקת קקאו עם מסננת קטנה ומגישים.

 >> בפרק שעבר הכנו ארוחה צמחונית

>>  לעוד חוויה של טעמים

>> עוד ארוחות במהירות הברק