סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגיןבואו ללמוד מהמאסטר איך מכינים סמבוסק מבצק מהיר ורך עם מילוי גבינה מלוח, צעד אחרי צעד. תתחילו לחמם את התנור
דודו אוטמזגין
| mako אוכל
| פורסם 13/02/14 09:13
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (30 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה והגבינה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.2. מערבבים במטרפה ידנית את כל חומרי המלית.3. מכינים את הסמבוסק: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9 ס"מ. קורצים עיגולים מהבצק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מסלקים שאריות בצק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל4 ממלאים שק זילוף במלית ומזלפים במרכז כל עיגול. 5 מקפלים כל עיגול לשניים (לחצי סהר) ומהדקים היטב מסביב. מקפלים לחצי סהר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.7. מורחים את הסמבוסק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מורחים בביצה טרופה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מפזרים מעל שומשום | צילום: אסף אמברם, mako אוכל והנה זה בתנועה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל* סטיילינג: ליאת אוטמזגין הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> וופי פאי לימון של אביבה פיבקו |