בריוש ים תיכונידודו אוטמזגין עם מתכון פשוט ומנצח ללחם ממולא בפלפלים קלויים וגבינה מלוחה. נכון, לוקח כמה שעות טובות להכין אותו, אבל זה בעיקר לחכות לבצק שיתפח - חוץ מזה הכל קלי קלות
דודו אוטמזגין
| mako אוכל
| פורסם 06/03/14 07:12
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לבריוש:
למילוי וההרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את הביצים, השמרים, הסוכר והקמח כדקה-שתיים. מוסיפים את המלח והחמאה בשלבים, עד שהחמאה נטמעת בבצק לגמרי. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מתפיחים בקירור 12 שעות. 2 מכינים את המילוי: אופים את הפלפלים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, הופכים אותם מדי פעם. מצננים, מקלפים וחותכים לרצועות. 3 הרכבת הבריוש: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כל שני חלקים לבריוש אחד). מרדדים כל חלק לעלה של 20x30 ס"מ בעובי 3 מ"מ. 4 מורחים כל חלק של הבצק בשמן זית, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, זיתים ומעט מלח. 5 מחלקים את כמות הפלפלים לשש מנות, כל מנה עבור עלה אחד. מניחים על הבצק ומגררים מעל גבינת פטה. 6 מגלגלים את העלים לרולדות. חורצים כל רולדה באמצעה עם סכין חדה, כך שנקבל גליל עם חריץ לאורכו. קולעים כל שתי רולדות לצמה (או בורג) ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. 7. מורחים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 אופים במשך 10 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 25 דקות. תודה לדודו על המתכון | צילום: אסף אמברם, mako אוכל* סטיילינג: ליאת אוטמזגין * המתכון מספק 3 בריושים ב-3 תבניות אינגליש קייק של 35 ס"מ >> בשבוע שעבר הכנו בריוש עם קרם שקדים |