קרואסון צאן של דודו אוטמזגיןמוכנים לאתגר אמיתי? בואו להכין קרואסון עם מילוי גבינת עזים וציפוי של גרעינים פריכים. נכון, לוקח זמן להכין אותו, אבל את רוב הזמן הזה הבצק מבלה במקרר. בואו ללמוד מדודו איך עושים את זה, שלב אחרי שלב
דודו אוטמזגין
| mako אוכל
| פורסם 11/03/14 14:21
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (20 מנות):לבצק:
למלית ולציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, המים וחצי מכמות הקמח. טורפים במטרפה ידנית עד שמקבלת תערובת אחידה ללא גושים. 2 מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הסוכר, החמאה (50 גרם) והחלב, מחברים את וו הלישה ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 6 שעות לפחות. 4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ. מתחילים בקיפול | צילום: אסף אמברם, mako אוכל5 יוצרים מ-250 גרם החמאה מלבן קטן בגודל 10x20 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ. 6 מניחים את החמאה במרכז הבצק, ומקפלים את הבצק על החמאה משני הצדדים (לכיוון המרכז). שלב ראשון | צילום: אסף אמברם, mako אוכל שלב שני | צילום: אסף אמברם, mako אוכל7 מסובבים את הבצק שמאלה ב-90 מעלות ומרדדים לאורך של 50 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מקפלים לשלושה חלקים ומסובבים שוב שמאלה ב-90 מעלות, ככה שצדו הסגור של הבצק פונה שמאלה. מסובבים בתשעים מעלות ומרדדים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל8 מרדדים שוב, מקפלים לשלושה חלקים ומקררים 4 שעות במקרר. 9 חוזרים על כל פעולות הקיפול, ומעבירים למקרר ל-12 שעות. עוד סיבוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל וסגירה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל10 מכינים את המילוי: טורפים את חומרי המלית (חוץ מהגרעינים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות. 11 הרכבת הקרואסון: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן של 36x45 ס"מ, בעובי 2 מ"מ. חותכים למרובעים בגודל של 9x9 ס"מ. 12 מזלפים מילוי במרכז כל חתיכת בצק, סוגרים למשולש ומהדקים היטב. מזלפים על כל ריבוע את המלית | צילום: אסף אמברם, mako אוכלמקפלים למשולשים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל 13 מורחים בביצה, מפזרים מתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל גרעינים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל14 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות. ועכשיו ברצף | צילום: אסף אמברם, mako אוכל* סטיילינג: ליאת אוטמזגין >> בשבוע שעבר הכנו בריוש ים תיכוני 1. מקפלים לשלוש מסובבים שמאלה תשעים מעלות כך שצדו הסגור פונה שמאלה. |