בריוש עם קרם שקדיםדודו אוטמזגין מלמד אתכם להכין בריוש - מאפה שמרים שהוא ספק לחם ספק עוגה, עשיר בחמאה וביצים וממולא בקרם שקדים תוצרת בית. נשמע קשה? לא אם עוקבים באדיקות אחרי המתכון והתמונות
דודו אוטמזגין
| mako אוכל
| פורסם 27/02/14 08:28
![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לבריוש:
לקרם השקדים ולהרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: 1. לשים במיקסר עם וו לישה את הביצים, השמרים, הסוכר והקמח (דקה-שתיים). מוסיפים את המלח והחמאה בשלבים, עד שהחמאה נטמעת בבצק לגמרי. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מתפיחים בקירור 12 שעות. 2 מכינים את קרם השקדים: מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות בקרם. מוסיפים את אבקת השקדים, מערבבים ערבוב קצר ומוסיפים את הקורנפלור והרום. מעבירים למקרר ל-3 שעות. 3 הרכבת הבריוש: מחלקים את הבצק 6 חלקים שווים (כל שני חלקים לחלה אחת). 4 מרדדים כל חלק לעלה באורך 35 ס"מ וברוחב 15 ס"מ, או לחלופין מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים לעלים באורך 70 ס"מ וברוחב 15 ס"מ. ![]()
5 מורחים מקרם השקדים ומגלגלים לרולדה. קולעים משתי הרולדות צמה (לחלופין - קולעים צמה מהרולדות הארוכות, כפי שמוצג בתמונות). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים. ![]() 5 מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 35-40 דקות. ![]() * מהמתכון יוצאים 3 בריושים בתבנית אינגליש קיים באורך 35 ס"מ. * סטיילינג: ליאת אוטמזגין. >> בשבוע שעבר הכנו פחזניות במילוי וניל עם קראמבל פירורי![]() | ![]() |