בריוש עם קרם שקדיםדודו אוטמזגין מלמד אתכם להכין בריוש - מאפה שמרים שהוא ספק לחם ספק עוגה, עשיר בחמאה וביצים וממולא בקרם שקדים תוצרת בית. נשמע קשה? לא אם עוקבים באדיקות אחרי המתכון והתמונות
דודו אוטמזגין
| mako אוכל
| פורסם 27/02/14 08:28
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לבריוש:
לקרם השקדים ולהרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: 1. לשים במיקסר עם וו לישה את הביצים, השמרים, הסוכר והקמח (דקה-שתיים). מוסיפים את המלח והחמאה בשלבים, עד שהחמאה נטמעת בבצק לגמרי. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מתפיחים בקירור 12 שעות. 2 מכינים את קרם השקדים: מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שכל הביצים נבלעות בקרם. מוסיפים את אבקת השקדים, מערבבים ערבוב קצר ומוסיפים את הקורנפלור והרום. מעבירים למקרר ל-3 שעות. 3 הרכבת הבריוש: מחלקים את הבצק 6 חלקים שווים (כל שני חלקים לחלה אחת). 4 מרדדים כל חלק לעלה באורך 35 ס"מ וברוחב 15 ס"מ, או לחלופין מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים לעלים באורך 70 ס"מ וברוחב 15 ס"מ. מרדדים את הבצק | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
5 מורחים מקרם השקדים ומגלגלים לרולדה. קולעים משתי הרולדות צמה (לחלופין - קולעים צמה מהרולדות הארוכות, כפי שמוצג בתמונות). מורחים את קרם השקדים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל מגלגלים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל יוצרים צמה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל אם השיטה הזאת נראית מסובכת, אפשר פשוט לקלוע צמה משתי רולדות קצרות יותר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל עוד שלב בקליעה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל השלב האחרון בקליעה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל4 מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שקדים פרוסים. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל5 מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 35-40 דקות. ועכשיו בתמונות זזות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל* מהמתכון יוצאים 3 בריושים בתבנית אינגליש קיים באורך 35 ס"מ. * סטיילינג: ליאת אוטמזגין. >> בשבוע שעבר הכנו פחזניות במילוי וניל עם קראמבל פירורי |