פסח יקר, אתה לא מאיים עלינו. עוגת שוקולד כשל"פ | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת שוקולד לפסח
ציוד: תבנית עגולה מתפרקת, 22-24 ס"מ תבנית מלבנית גדולה וגבוהה יותר נייר אפייה נייר כסף * המידות במתכון על פי כוס בנפח 240 מ"ל
המרכיבים: 230 גרם חמאה חתוכה לקוביות 340 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות 1 כוס סוכר 5 ביצים בגודל M 1 קופסה מילוי אוכמניות (מומלץ של מימונס)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. משמנים את התבנית היטב, ומרפדים את התבנית (בסיס ושוליים) בנייר אפייה משומן.
משמנים את התבנית, ואז את נייר האפייה | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקים
3. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף, כדי למנוע כניסה של מים באפייה.
4. ממיסים חמאה ושוקולד בסיר בינוני מעל אש נמוכה. מערבבים מדי פעם עד להמסה מלאה, ומניחים בצד.
5. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר, עד שהכמות משלשת את נפחה ומתקבל קצף בהיר ותפוח, בערך 4 דקות.
6. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד עד אחידות, ומעבירים לתבנית.
אחרי 4 דקות זה מה שאתם אמורים לקבל | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקיםוככה זה נראה בזמן הקיפול | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקים
7. מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית המלבנית הגדולה, ומכניסים לתנור. יוצקים לתבנית הגדולה מים חמים לפחות עד חצי מגובה התבנית העגולה, ומכסים את התבנית העגולה בנייר כסף.
הבלילה שלנו מוכנה, וכבר מונחת בתוך האמבטיה שלה | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקיםעוד קצת נייר כסף, ולתנור | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקיםרמז: ככה זה ייראה עוד מעט | צילום:
דליה מאיר, קסמים מתוקים
8. אופים שעה ורבע עד להתייצבות, או עד שכשנוגעים בקלילות עם האצבע בפני העוגה היא נשארת נקייה. זה בסדר שהעוגה תישאר מעט רוטטת במרכז.
9. מצננים, שופכים מעל העוגה את האוכמניות ומאחסנים בקירור.