ציוד: 6 תבניות חרס חסינות בקוטר 9 ס"מ
המרכיבים:
תרסיס שמן
אבקת סוכר
30 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
15 גרם אגוזי לוז טחונים ומנופים במסננת
1/2 כוס חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד די גדול
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קורנפלור
2 חלמונים
2 חלבונים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים במרכזו תבנית תנור ריקה.
2. מרססים את התבניות האישיות בתרסיס השמן, מאבקים באבקת סוכר ומנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות. הופכים כדי להיפטר מהעודפים.
3. ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסוכר, האגוזים, החלב, קליפת התפוז והמיץ. מערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
4. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במרץ עד שמסמיך מעט.
5. מצננים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים.
6. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלב, ויוצקים לתבניות האישיות.
7. אופים כ- 20 דקות, עד שהסופלה תופח ומשחים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סופלה כשר לפסח