לא כמו שאר העוגות המתקראות "עוגות זברה", זו עוגת הזברה האמיתית - שכאשר חותכים אותה מתגלים פסים בשחור ולבן לאורך ולא לרוחב. איך עושים את זה? בואו ותראו

עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת זברה. ספירלה טעימה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגת ספוג:
1/3 כוס קמח
¼ כוס קקאו איכותי
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח (לא לוותר)
4 חלמונים בטמפרטורת החדר
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר ועוד ¼
½ כפית תמצית וניל משובחת (לא התחליף שמוכרים בסופר)

לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 קופסאות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב

לציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה

לציפוי השוליים:
10 עוגיות לוטוס או אחרות טחונות
או - פיסטוקים / אגוזים קלויים וגרוסים

תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה משומן

אופן ההכנה:

1. הכנת עוגת הספוג (ניתן להכין יום לפני ולכסות את התבנית בניילון נצמד): מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.

2. מקציפים חלמונים עם רבע כוס סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. 

3. שוטפים את קערת המערבל מייבשים ומקציפים בה את החלבונים ¼ כוס הסוכר השנייה, עד לקצף מבריק ויציב. מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים.

4. יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת, משטחים ואופים 12-15 דקות, עד שעוגת הספוג קפיצית למגע. מצננים לחלוטין.

5. הכנת קרם הווניל: מקציפים יחד את חומרי הקרם לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

6. הכנת ציפוי השוקולד: ממיסים יחד את חומרי הציפוי במיקרו בפולסים של 20 שניות, עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה. מניחים בצד.

7. הרכבת העוגה: מוציאים את העוגה עם נייר האפייה ומניחים על משטח העבודה. מיישרים את השוליים בעזרת סכין. מורחים 3/4 מהקרם על העוגה בצורה אחידה. 

8. מודדים בעזרת סרגל ומסמנים פסים ברוחב של 6 לרוחב העוגה, ופורסים אותה לרצועות. 

עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מסמנים חריצים בעוגה ופורסים אותה לרצועות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. מגלגלים את הפסים לצורת ספירלה בזה אחר זה, בצורה בה רצועה אחת ממשיכה את השנייה לרולדה אחת גדולה. מעמידים את את השבלול על הצד הרחב.

עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מגלגלים את הפסים, בזה אחר זה לרולדה גדולה ומעמידים אותה על הצד הרחב | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

10. מצפים את העוגה עם הקרם הנותר ומצפים את השוליים הרחבים עם פירורי העוגיות או האגוזים. מעל הכל מזלפים את ציפוי השוקולד. מאחסנים במקרר.

* הערה: העוגה יוצאת קטנה (בקוטר 20 ס"מ), אך גבוהה. אם רוצים להכין עוגה בקוטר גדול יותר, אך נמוכה יותר, יש לפרוס את רצועות העוגה ברוחב 4 ס"מ ולהמשיך כרגיל. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מוס שוקולד ב-3 מרכיבים
>> באה בריא: כרוב ממולא צמחוני