לא כמו שאר העוגות המתקראות "עוגות זברה", זו עוגת הזברה האמיתית - שכאשר חותכים אותה מתגלים פסים בשחור ולבן לאורך ולא לרוחב. איך עושים את זה? בואו ותראו
![עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2012/06/12/si_zebrea1_c.jpg)
המרכיבים:
לעוגת ספוג:
1/3 כוס קמח
¼ כוס קקאו איכותי
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח (לא לוותר)
4 חלמונים בטמפרטורת החדר
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר ועוד ¼
½ כפית תמצית וניל משובחת (לא התחליף שמוכרים בסופר)
לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 קופסאות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב
לציפוי שוקולד מריר:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
לציפוי השוליים:
10 עוגיות לוטוס או אחרות טחונות
או - פיסטוקים / אגוזים קלויים וגרוסים
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה משומן
אופן ההכנה:
1. הכנת עוגת הספוג (ניתן להכין יום לפני ולכסות את התבנית בניילון נצמד): מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
2. מקציפים חלמונים עם רבע כוס סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
3. שוטפים את קערת המערבל מייבשים ומקציפים בה את החלבונים ¼ כוס הסוכר השנייה, עד לקצף מבריק ויציב. מאחדים את החלמונים עם החומרים היבשים ומקפלים הכל לתוך החלבונים המוקצפים.
4. יוצקים לתבנית המשומנת והמרופדת, משטחים ואופים 12-15 דקות, עד שעוגת הספוג קפיצית למגע. מצננים לחלוטין.
5. הכנת קרם הווניל: מקציפים יחד את חומרי הקרם לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
6. הכנת ציפוי השוקולד: ממיסים יחד את חומרי הציפוי במיקרו בפולסים של 20 שניות, עד שהתערובת נמסה לחלוטין ואחידה. מניחים בצד.
7. הרכבת העוגה: מוציאים את העוגה עם נייר האפייה ומניחים על משטח העבודה. מיישרים את השוליים בעזרת סכין. מורחים 3/4 מהקרם על העוגה בצורה אחידה.
8. מודדים בעזרת סרגל ומסמנים פסים ברוחב של 6 לרוחב העוגה, ופורסים אותה לרצועות.
![עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2012/06/12/si_zebrea2_c.jpg)
9. מגלגלים את הפסים לצורת ספירלה בזה אחר זה, בצורה בה רצועה אחת ממשיכה את השנייה לרולדה אחת גדולה. מעמידים את את השבלול על הצד הרחב.
![עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) עוגת זברה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2012/06/13/si_zebrea4a_c.jpg)
10. מצפים את העוגה עם הקרם הנותר ומצפים את השוליים הרחבים עם פירורי העוגיות או האגוזים. מעל הכל מזלפים את ציפוי השוקולד. מאחסנים במקרר.
* הערה: העוגה יוצאת קטנה (בקוטר 20 ס"מ), אך גבוהה. אם רוצים להכין עוגה בקוטר גדול יותר, אך נמוכה יותר, יש לפרוס את רצועות העוגה ברוחב 4 ס"מ ולהמשיך כרגיל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!