עוגת תפוז ופרג (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת תפוזים ופרג. דחוסה, עסיסית ולא מכילה בכלל קמח | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגה:
תפוז
125 גרם חמאה מומסת
1/2 1 כוס (150 גרם) שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פרג טחון (טרי בלבד)
3 ביצים

לסירופ:
גרידה או פסים חתוכים מקליפה של תפוז אחד (לא אותו תפוז בו השתמשנו לעוגה)
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

להגשה:
שמנת חמוצה

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22/24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2. רוחצים את התפוז היטב, חותכים לרבעים ומוציאים את החרצנים אם ישנם. מרסקים את התפוז (עם הקליפה) במעבד המזון עד לקבלת מחית. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבלים לבלילה חלקה ואחידה. אין צורך לפחד מערבול יתר מכיוון שהבלילה אינה מכילה קמח - לכן העוגה לא יכולה לצאת קשה ויבשה. 

3. מעביריםי לתבנית ואופים 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים.

4. מכינים סירופ: בעזרת קולפן מקלפים מהתפוז את הקליפה החיצונית (משתדלים שלא יהיו עליה חלקים לבנים ומרים). חותכים בסכין את פיסות הקליפה לרצועות דקות (או לחילופין - מגררים את כל הקליפה לגרידה). 

5. בסיר מעל אש נמוכה מבשלים את המים והסוכר עד המסת הסוכר לחלוטין. מוסיפים את פסי קליפת התפוז או את גרידת התפוז. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. ממשיכים בבישול ברתיחה עד שהנוזל מצטמצם לסירופ מעט סמיך ופסי התפוז הופכים שקופים - זה לוקח כ-10 דקות.

עוגת תפוז ופרג - מכינים קליפות תפוז מסוכרות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הנה, גם על הדרך הכנתם את הדבר המגניב הזה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. שופכים את הסירופ החם מעל העוגה ומקשטים עם פסי הקליפה.

* מומלץ להגיש בפרוסות דקות בליווי שמנת חמוצה המוסיפה חמצמצות נפלאה ושוברת את מתיקות העוגה.

* שימו לב: העוגה אינה תופחת. גובה הבלילה בתבנית הוא גובהה של העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> יש דבר כזה: משלוחי מנות בריאים
>> כזה טוסט גבינה עוד לא טעמתם