עוגיות שוקולד פאדג' בקרם קפה
ציוד:
תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה
כוס בנפח 200 מ"ל
המרכיבים:
לעוגיות:
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
115 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
45 גרם שוקולד מריר מומס
180 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לקרם הקפה:
1 גבינת שמנת (227 גרם), למשל פילדלפיה
2/3 כוס אבקת סוכר
1 כף נס קפה מגורען, מומס במעט שמנת מתוקה
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף ברנדי, ליקר קפה או פינקולדה
לקישוט:
שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
• מומלץ להכין את הבצק יום לפני ההגשה, ולמחרת ליצור כדורים ולאפות.
1. מתחילים עם העוגיות: מערבבים יחד את החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפייה והמלח), ומניחים בצד.
2. מקרימים יחד במיקסר (במהירות בינונית) את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית.
3. מוסיפים את הביצה ומערבלים.
4. מוסיפים תמצית וניל ושוקולד מומס, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים בשתי נגלות. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבלים עוד קצת ומכניסים למקרר לצינון של בין 4 שעות ללילה.
6. כשרוצים לאפות מחממים תנור ל-180 מעלות, מכדררים את הבצק לכדורים בגודל אגוז ושולחים לאפייה ל-12 דקות בלבד. חשוב להיזהר מאפיית יתר, כדי שהעוגיות ייצאו פאדג'יות ולא יבשות.
7. לקרם הקפה: שמים את כל החומרים בבלנדר, ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ומשיי.
8. מוזגים את הקרם לכוסות ומגישים עם העוגיות.