ציוד: תבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן גם הוא (זה חשוב!)
המרכיבים:
350 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
5 ביצים
150 גרם סוכר חום כהה ( 1/2 כוס+1 כף)
150 גרם סוכר חום בהיר (1/2 כוס +1 כף)
100 גרם שקדים מולבנים (1 שקית) טחונים לאבקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו 30 שניות, מערבבים, מוסיפים זמן על פי הצורך ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד.
3. מקציפים את הביצים בשלמותן עם שני סוגי הסוכר כ-5 דקות, עד שמתקבלת קציפה אוורירית בנפח כפול מזה שהתחלנו ממנו.
4. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך קציפת הביצים, מוסיפים את השקדים הטחונים ומקפלים בעדינות עד שהם נטמעים בבלילה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות. העוגה מוכנה כשכל הצד העליון שלה יציב וקשה למגע, ובפנים היא עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומניחים לכ-3/4 שעה.
6. למראה הסדקים: הופכים את העוגה על צלחת גדולה, מקלפים בעדינות את נייר האפייה והופכים שוב לצלחת הגשה. ההיפוך השני יוצר את הסדקים, בזכות הניגוד בין הפנים הרוטט לציפוי הפריך והעדין. אל תתרגשו אם העוגה לא נשארת מאוד יציבה בצדדים – הלוק הפראי היא חלק מהיופי שלה.
7. אפשר להגיש מיד אחרי הצינון וההפיכה, כשהעוגה עדיין חמימה ומעט נוזלית מבפנים, בתוספת גלידת וניל או סורבה לימון. אם לא מגישים מיד יש לאחסן במקרר, ולפני ההגשה לחמם 20 שניות במיקרו.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד רעידת אדמה