עוגת גבינה עם קוקוס ומרנג
תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, מרופדת מבחוץ בנייר כסף, כדי למנוע נזילה
המרכיבים:
לתחתית:
1 כוס שבבי קוקוס קלוי (ראו הסבר בסעיף 1)
1/2 כוס שקדים רגילים, שקונים בפיצוחייה, טחונים
30 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
680 גרם גבינת שמנת (הכי שמנה, הכי טוב)
3/4 כוס סוכר דק דק של סוגת (יש בסופרים)
גרידה מחצי לימון
2 כפות ליקר שקדים או תמצית שקדים
3 ביצים בטמפרטורת החדר
לשכבת הקוקוס:
2/3 כוס קוקוס קלוי
למרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית טרטר (אם אין - כמה טיפות של מיץ לימון טרי)
1/2 כפית תמצית וניל טובה
6 כפות סוכר דק
לפיזור מעל המרנג:
1/3 כוס שבבי קוקוס לא קלויים
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. דבר ראשון עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף, כדי למנוע נזילות. זה מאוד חשוב. דבר שני קולים את הקוקוס (כוס ושני שליש בסך הכל): מניחים במחבת על אש נמוכה, ומערבבים כל הזמן עד שהקוקוס מזהיב וריחו מתפשט בכל הבית.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומתחילים להכין את התחתית: מערבבים את מרכיבי התחתית ודוחסים היטב לתחתית התבנית. מיישרים עם תחתית של כוס. מניחים בצד.
3. לשכבת הגבינה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, 3/4 כוס סוכר, גרידת הלימון וליקר השקדים, עד לקבלת בלילה חלקה.
4. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, עד שלא רואים יותר צהוב. משתדלים לערבל מעט ככל הניתן.
5. יוצקים לתבנית ושולחים לאפייה חלקית של כ-40 דקות.
6. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור. מפזרים 2/3 כוס קוקוס קלוי, ומניחים בצד.
7. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים, הטרטר (או הלימון) ותמצית הווניל לקצף רך. מוסיפים בעדינות, תוך כדי הקצפה, את הסוכר כף אחר כף, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב מאוד ומבריק.
8. מזלפים את המרנג על העוגה בעזרת שקית זילוף עם צנתר משונן, או פשוט מורחים בצורה אחידה. משאירים שוליים של 2 ס"מ.
9. מפזרים מעל המרנג את 1/3 כוס שבבי הקוקוס הלא קלויים, ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, או עד שהמרנג מזהיב. מוציאים ומצננים.
10. מכינים ציפוי שוקולד (לא חובה): ממיסים את רכיבי הציפוי במיקרו בפולסים של 20 שניות, ומערבבים להמסה. מזליפים על העוגה. מצננים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.