![דונאטס בטטה 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) דונאטס בטטה 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2011/12/20/yam_doughnuts1_c.jpg)
המרכיבים (ל-12 דונאטס גדולים):
700 גרם בטטות
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
שמן לטיגון
לזיגוג:
120 גרם סוכר
6 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות בקליפתן עד שהן מתרככות. מצננים מעט ומקלפים.
2. מועכים את הבטטות עד שמתקבל פירה חלק, ונותנים להן להצטנן לחלוטין.
![דונאטס בטטה מערבבים פירה עם החומרים היבשים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) דונאטס בטטה מערבבים פירה עם החומרים היבשים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2011/12/20/yam_doughnuts5_c.jpg)
3. מוסיפים לפירה הבטטות את יתרת החומרים, ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.
![דונאטס בטטה חותכים את הבצק לחלקים שווים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) דונאטס בטטה חותכים את הבצק לחלקים שווים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2011/12/20/yam_doughnuts7_c.jpg)
4. מקמחים את משטח העבודה בהרבה קמח (הבצק מאוד דביק) ומעצבים את הבצק למלבן בעובי 5 ס"מ בערך. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.
5. ומשטחים כל כדור בעזרת כף היד לעובי של כ-1 ס"מ.
![דונאטס בטטה משטחים ומעצבים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) דונאטס בטטה משטחים ומעצבים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2011/12/20/yam_doughnuts8_c.jpg)
6. בעזרת כוס קטנה (כוס שוט של אלכוהול) או בעזרת חותכן עגול, קורצים חור במרכז כל סופגנייה.
![דונאטס בטטה מטגנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) דונאטס בטטה מטגנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2011/12/20/yam_doughnuts9_c.jpg)
7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד לצינון.
8. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר בינוני מעל אש בינונית, ממיסים את הסוכר במים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, עד שהסירופ מסמיך.
9. מטביעים כל דונאט בתוך הסירופ ומעבירים לצלחת. מגישים מיד.