מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: דונאטס בטטה מתוקים

נמאס מהסופגניות הרגילות? נסו דונאטס מלזיות. הן שילוב בין סופגנייה ללביבה, עשויות מבטטות מתוקות ועטופות בזיגוג סירופ מנצנץ

הקישור הועתק
דונאטס בטטה 1
דונאטס בטטה. גם זה הולך בחנוכה הקרוב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-12דונאטסגדולים):
700 גרםבטטות
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
שמן לטיגון

לזיגוג:
120 גרם סוכר
6 כפות מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבטטות בקליפתן עד שהן מתרככות. מצננים מעט ומקלפים.

2. מועכים את הבטטות עד שמתקבל פירה חלק, ונותנים להן להצטנן לחלוטין.

דונאטס בטטה מערבבים פירה עם החומרים היבשים
מערבבים את פירה הבטטה עם החומרים היבשים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מוסיפים לפירה הבטטות את יתרת החומרים, ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.

דונאטס בטטה חותכים את הבצק לחלקים שווים
מחלקים את הבצק לחלקים שווים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מקמחים את משטח העבודה בהרבה קמח (הבצק מאוד דביק) ומעצבים את הבצק למלבן בעובי 5 ס"מ בערך. מחלקים אותו ל-12 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.

5. ומשטחים כל כדור בעזרת כף היד לעובי של כ-1 ס"מ.

דונאטס בטטה משטחים ומעצבים
משטחים, הופכים לעיגול וקורצים באמצע חור|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. בעזרת כוס קטנה (כוס שוט של אלכוהול) או בעזרת חותכן עגול, קורצים חור במרכז כל סופגנייה.

דונאטס בטטה מטגנים
מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד לצינון.

8. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר בינוני מעל אש בינונית, ממיסים את הסוכר במים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, עד שהסירופ מסמיך.

9. מטביעים כל דונאט בתוך הסירופ ומעבירים לצלחת. מגישים מיד.

מצאתם טעות לשון?