עוגת תפוחים עם רוטב טופי קרמל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת תפוחים עם רוטב טופי קרמל. אלוהים, השחיתות! | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגה:
3 ביצים גדולות
85 גרם (חצי כוס פחות כף גדושה) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
85 גרם (2/3 כוס) קמח תופח
25 גרם (רבע כוס) פקאן סיני
3 תפוחים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

לרוטב הטופי קרמל:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לסירופ הדבש (רק למי שאוהב):
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות דבש
כמה טיפות של מיץ לימון ,על פי הטעם

להגשה: גלידת שוקולד או כל גלידה שאוהבים (אופציונלי)

תבנית פאי מרובעת מתפרקת בגודל 23X23 ס"מ משומנת היטב, או אינגליש קייק משומנת היטב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבלת קציפה תפוחה בהירה ואוורירית. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח. מערבלים רק עד שהבלילה חלקה. מוסיפים תפוחים ופקאנים, ומערבבים מעט באופן ידני.

3. יוצקים לתבנית ושולחים לאפייה של 20-30 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. רוטב טופי קרמל: בסיר בינוני מעל אש בינונית מניחים את חומרי הרוטב ומערבבים עד המסה מלאה של החמאה והסוכר. משאירים לבישול לעוד כמה דקות עד להסמכה נוספת, מורידים מהאש ומצננים. מאחסנים בכלי סגור במקרר.

5. סירופ דבש: מבשלים את חומרי הסירופ בסיר בינוני מעל אש בינונית, עד המסה של הסוכר. שופכים מעל העוגה הקרה.

6. אופן ההגשה: מחממים מעט במיקרו את רוטב הטופי קרמל ומזליפים על כל מנה. אם רוצים מוסיפים כדור גלידה ומזליפים גם עליה את הרוטב. את העוגה מאחסנים במקרר.

כמה הערות:
* העוגה נמוכה, אך אם רוצים אותה גבוהה יותר אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית יותר גבוהה ועגולה. לטעמי אין צורך.
* סירופ הדבש הוא אופציונלי.
* אחרי יום במקרר, העוגה משתבחת והופכת לחה יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגות שוקולד-דבש
>> לביבות תרד בריאות