מי שפוחד להתעסק עם בצק פילו - שיקום. ועכשיו, מי שפוחד להתעסק עם עוגות גבינה - שיקום גם הוא. יפה. במעמד הזה אני רוצה להודיע לכם רשמית: שבו חזרה, כי באמת שאין מה לפחד. ולראיה, קבלו עוגה שיש בה גם מזה וגם מזה, והיא פשוטה להכנה ומשובחת במיוחד. עוד יתרון: עם הימים טעמה של העוגה הזאת רק משתבח, ונוספות לה איכויות של בקלאווה טובה (כן כן, זה מה שקורה לבצק פילו כשהוא סופג נוזלים טעימים). פשוט מושלמת.
עוגת גבינה וחלבה על בסיס פילו
המצרכים:
תבנית עגולה 22-23
מברשת למריחת החמאה על הפילו (ניתן לרכוש מברשת צבע קטנה ופשוטה בכל הסנטרים)
למעטפת הפילו:
6 עלי פילו מופשרים (ממליצה להפשיר לילה במקרר)
120 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
900 גרם גבינת שמנת (4 גביעי גבינת שמנת נפוליאון)
1 קופסה חלב מרוכז (בערך 400 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות תמצית וניל טהורה
1 כפית ליקר שקדים
4 ביצים
134 גרם (חפיסה אחת + שתי שורות) שוקולד לבן
1 כוס (בערך 170 גרם) חלבה, מאיזה סוג שבא לכם (אפשר שערות)
40 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים וקלויים (קולים במחבת יבשה מעל אש גבוהה מספר דקות)
צביטה של מלח
1/2 כוס חלבה (בערך 50 גרם) קצוצה לזרייה
להגשה:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
תלתלי שוקולד לבן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור 180 מעלות.
2. פורסים עלה פילו אחד על משטח העבודה, ובעזרת המברשת מצפים את כולו בחמאה מומסת. בזמן הזה שומרים את שאר העלים מכוסים במגבת מטבח נקייה, כדי שלא יתייבשו.
3. חותכים את העלה לשלושה חלקים לאורך, ומתחילים לצפות את התבנית. משאירים עודפי בצק די גדולים, שיגלשו הרבה מעבר לשוליים (ראו בתמונה). ממשיכים כך עם כל ששת העלים, ומסדרים אותם בשכבות עד שכל התבנית מרופדת בצורה יפה ואחידה עד כמה שאפשר.
4. מכינים את המלית: בקערת המיקסר מערבלים במהירות בינונית את הגבינה, החלב, הסוכר, הלימון, הווניל והליקר, עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבלים עד לאחידות.
5. מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים את השוקולד המומס, החלבה, השקדים והמלח. מערבבים עד לקבלת בלילה הומוגנית, ויוצקים בעדינות רבה על הפילו שבתבנית (זהירות שלא ייקרע).
6. מקפלים פנימה בזהירות את קצוות עלי הפילו המבצבצים (ראו תמונה), ומפזרים מעל את 1/2 כוס החלבה הקצוצה.
7. אופים 55-65 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים ומשאירים לצינון בתוך התנור, עם דלת פתוחה חלקית. מעבירים למקרר (מומלץ להכין את העוגה יום ואפילו יומיים לפני, טעמה רק משתבח עם הזמן).
10. מכינים רוטב שמנת מתוקה: מקציפים יחד את השמנת עם אבקת הסוכר עד שמתקבל קרם רך מאוד, שופכים מעט על כל פרוסה ומגישים.
>> בשבוע שעבר למדנו איך מכינים פררו רושה. כן כן, בבית!
>> מאסטר שף עונה 2 - הצילומים כבר התחילו!