המרכיבים:
1 בצק עלים קפוא
או 2 ריבועי בצק עלים אפוי
לשכבת התפוחים המקורמלים:
6 תפוחים בינוניים ירוקים מסוג גראנד קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של 3 מ"מ
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
1/2 כפית קינמון
לשכבת הקרם:
2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 קופסאות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית עגולה או צלחת בקוטר 22 ס"מ לחיתוך הבצק
תבנית מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מכינים את התפוחים המקורמלים: במחבת או בסיר נמוך אך רחב ממיסים יחד חמאה ,סוכר וקינמון עד שהחמאה נמסה ומבעבעת מעט. מוסיפים את התפוחים, מערבבים לכיסוי וממשיכים לבשל מעל אש בינונית ללא כיסוי כ-15 דקות עד לריכוך התפוחים. שלב זה ניתן גם להכין יום לפני.
2. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים את בצק העלים, פורשים אותו על משטח העבודה וחותכים ממנו 2 עיגולים בקוטר של 22 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה עיגול בצק אחד ואופים בערך 20 דקות עד שהוא מזהיב. אופים את העיגול השני באותה הדרך. מניחים לצינון מוחלט. (אם משתמשים בבצק אפוי מראש, מוותרים על השלב הזה).
3. מכינים קרם וניל: בקערת המערבל יוצקים את כל חומרי הקרם ומקציפים לקצפת יציבה.
4. מרכיבים את העוגה: בצלחת המתאימה לגודל העוגה מניחים את עלה הבצק העלים הראשון , מעליו מפזרים בצפיפות כ- 2/3 מכמות התפוחים המקורמלים את השליש הנותר משאירים לקישוט. מעל שכבת התפוחים מורחים בנדיבות את כל כמות הקרם. משתדלים למרוח באופן אחיד.
5. את עלה הבצק האפוי השני יש לחתוך למשולשים כמספר המנות שרוצים להגיש, לפני הנחתו מעל הקרם. כך תקלו עליכם את מלאכת חיתוך העוגה. מניחים את העלה על הקרם ובוזקים מעליו אבקת סוכר.
6. מכינים את הקישוט: מכינים ורדים קטנים מכל שניים-שלושה פלחי תפוחים. מלפפים את הפלח הראשון ומעליו את השני והשלישי וכך יוצרים ורד. מניחים על העוגה.
רוצים להציע לחברים או משפחה להכין את העוגה לחג? שתפו אותה עם רכיב הפייסבוק שלנו