טירמיסו שיא השחיתות 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
טירמיסו. מרענן ומהיר הכנה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לתבנית עגולה 24 ס"מ):

1 חבילת עוגיות בישקוטי (לשונות חתול)

לטבילה:
3 כפיות גדושות אבקת נס קפה מגורען חזק
6 כפיות סוכר
1/2 כוס מים חמים
1/2 1 כוסות מים קרים
כף ליקר קפה (אופציונלי)

לקרם הגבינה:
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 מיכל גבינת שמנת
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

לעיטור:
שוקולד מריר מגורר או אבקת קקאו

אופן ההכנה:
1. מערבבים את אבקת הנס קפה והסוכר בחצי כוס מים חמים עד המסה.

2. שופכים לצלחת עמוקה ומוסיפים את יתרת כוס וחצי המים הקרים את ליקר הקפה אם רוצים, ומניחים בצד.

3. מכינים את קרם הגבינה: בקערת המערבל מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינה, אבקת סוכר ותמצית וניל, עד שמתקבל קרם חלק ומעט יציב.

4. טובלים מחצית מהבישקוטי בקפה משני צדיהם, אחד בכל פעם, ומצפים בשכבה אחת את תחתית התבנית.

5. יוצקים מעל הבישקוטי חצי מכמות קרם הגבינה, מסדרים מעל הקרם עוד שכבה של בישקוטי טבולים היטב, ומעל יוצקים את מחצית הקרם הנותר.

6. מעטרים בשוקולד מריר מגורר, ומכניסים לכמה שעות עד לילה למקרר להתייצבות וספיגת טעמים.

* מי שרוצה לעטר באבקת קקאו במקום השוקולד, שיפזר אותה רק לפני ההגשה.

>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק