וופי פאי שוקולד
ציוד:
תבניות התנור, מרופדות בנייר אפייה
כף גלידה
שק זילוף, ואם אין: 2 כפיות
* המידות על פי כוס בנפח של 240 מ"ל
המרכיבים (ל-12 עוגות אישיות):
230 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
75 גרם (3/4 כוס) קקאו כהה וטוב
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
60 מ"ל (1/4 כוס) רוויון
120 מ"ל (1/2 כוס) קפה חזק פושר
170 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
3 כפות גלוקוזה (אם אין: דבש)
למלית:
100 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
טיפה פחות מ-1/4 כפית אבקת נס קפה שאוהבים
1/2 כוס סוכר
45 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים: הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה והמלח. מניחים בצד.
3. בכוס גדולה או קערית מערבבים יחד רוויון, קפה וגלוקוזה. מניחים בצד.
4. מקרימים יחד את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים ביצה ווניל ומערבלים.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ובלילת הרוויון והקפה (סיבוב יבשים, סיבוב רוויון, סיבוב יבשים).
6. יוצקים מהבלילה עוגיות על נייר האפייה. הכי נוח לעשות את זה עם כף קפיצית של גלידה – ככה גם יוצאות עוגיות שוות בגודלן (אם אין - נעזרים בשתי כפיות). שומרים על מרחק של 3 ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה.
7. מחליקים מעט בעזרת האצבע כל תלולית, ושולחים לאפייה של 9-11 דקות, או עד שמרכז העוגייה קפיצי בלחיצת אצבע קלה. מוציאים מהתנור לצינון.
8. מכינים מלית: מניחים את השוקולד בקערה.
9. שמים את השמנת, הווניל, הנס קפה והסוכר בסיר, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. שופכים על השוקולד, מוסיפים את החמאה ומערבבים טוב טוב, עד להמסה מוחלטת.
10. מכניסים את המילוי למקרר לפחות לשעה, להתייצבות.
11. מרכיבים את הוופי פאי: מחלקים את העוגיות לזוגות, מזלפים מלית (כפית או יותר) על עוגייה אחת, ומכסים בשנייה, וכך עם כל העוגיות. שומרים בקירור.