טילונים ממולאים
ציוד:
קונוסים ממתכת (ניתן להשיג בחלק מרשתות השיווק)
סיר לטיגון עמוק
המרכיבים:
בצק עלים קנוי (מומלץ בצק חמאה). שימו לב, מחבילה שלמה של בצק ייצאו עשרות טילונים. פשוט תכינו עד שיימאס לכם
ספריי שמן (או מעט שמן) לשימון הקונוסים
שמן קנולה לטיגון עמוק
למילוי:
ריבת חלב
נוטלה
רוטב שוקולד קנוי (או גאנאש שוקולד: שוקולד ושמנת מתוקה ביחס של 1:1)
סירופ מייפל
קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר)
שבבי אגוזים, קורנפלקס או כל מה שאוהבים
אופן ההכנה:
1. מפשירים את בצק העלים לילה במקרר.
2. מחממים סיר עם שמן עמוק.
3. משטחים את הבצק על משטח העבודה (אין צורך לרדד), וחותכים רצועות ברוחב ס"מ וחצי לרוחב הבצק.
4. משמנים את הקונוסים קלות, ומלפפים את הרצועות מכיוון החוד למעלה, עד כיסוי כמעט סופי של הקונוס (ראו צילום). את הקצה העליון מקפלים מעט לפנים הקונוס, כדי להבטיח שהבצק לא ישתחרר בטיגון.
5. מטגנים את הקונוסים כמה דקות, עד להזהבה (כמה קונוסים בכל סיבוב). מוציאים מהשמן החם ומניחים על נייר סופג.
6. מחכים מעט לצינון ומשחררים מהקונוס.
7. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והקונוסים.
8. ממלאים את הטילונים המקוררים בכל מתוק שרוצים. אני מרחתי בדפנות הפנימיות ריבת חלב, מילאתי בקצפת וזילפתי רוטב שוקולד ומעט קורנפקס גרוס מעל, בשביל הקראנצ'יות. אפשר למלא בכל קרם שאוהבים, ואפשר גם רק למרוח ריבת חלב.