תבנית: מרובעת 22X22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
הרכיבים:
לשכבה התחתונה:
150 גרם חמאה מומסת (אך לא לוהטת)
1/4 כוס נוטלה
2 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
לשכבת הגבינה:
גביע גבינת שמנת (בערך 230 גרם), אני השתמשתי במסקרפונה
3 כפות סוכר
2 ביצים גדולות
1/3 כוס נוטלה
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים היטב את החמאה המומסת, הנוטלה, הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית ומניחים בצד.
3. מכינים את שכבת הגבינה: מערבבים את הגבינה, הסוכר, הביצים והנוטלה עד אחידות. שופכים על השכבה שבתבנית ומכניסים לתנור ל-40 -45 דקות.
4. מצננים לחלוטין.
5. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל החומרים במיקרו ומערבבים. מצפים את העוגה, חותכים לריבועים ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה ונוטלה