מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגת פודינג תפוחים בציפוי שטרוייזל

היש שילוב מוצלח יותר מעוגה חמה וגלידה קרה? ומה עם עוגה לחה ועסיסית מצופה בבצק פירורי פריך? לא רק שאתם מקבלים את כל הטוב הזה, יש לכם גם מתכון לגלידה ביתית ללא מכונה

הקישור הועתק
עוגת פודינג תפוחים בציפוי שטרוייזל
עוגת פודינג תפוחים בציפוי שטרוייזל. עוגה חמה, גלידה קרה - מושלם|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגה:
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה
1 כפית קינמון
1/4 כפיתמוסקט
2 ביצים
1 כוס סוכר חום כהה (או דמררה)
1/3 כוס חלב (או חלב סויה לפרווה)
30 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
2 כוסות תפוחים ירוקים מסוג גראנד סמיט קלופים וקצוצים (כ-3 תפוחים)

לבלילה החמה:
1 כוס סיידר תפוחים (או כל מיץ תפוחים צלול)
1/2 כפיתקינמון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום כהה (או דמררה)

לשטרוייזל:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכרדמררה
30 גרם חמאה (או מחמאה) קרה ,חתוכה לקוביות

לגלידת בננדבש:
4 בננות
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפותדבש
6 כפות חלב מרוכז

תבנית מרובעת 20/20 ס"מ משומנת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מכינים את העוגה: בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח, אבקת סודה, קינמון ומוסקט, ומניחים בצד.

3. מקציפים יחד ביצים עם סוכר, חלב, חמאה ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אוורירית.

עוגת פודינג תפוחים מוסיפים יבשים
מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים. עירבוב יתר גורם לעוגה לצאת קשה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת

4.מקפליםאל תוך תערובת החומרים הרטובים את תערובת היבשים - רק עד שהיבשים נעלמים בבלילה ולא יותר.

5. מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ויוצקים אל תוך התבנית המשומנת. מניחים בצד.

6. בינתיים מכינים את הבלילה החמה: בסיר קטן מביאים לרתיחה סיידר תפוחים, קינמון, וניל וסוכר.

עוגת פודינג תפוחים יוצקים בלילה חמה
שופכים את הבלילה החמה, לאט ובזהירות|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. שופכים בזהירות, בעדינות ובזרזיף דק את הבלילה החמה מעל הבלילה שבתבנית.

8. אופים 35 דקות.

עוגת פודינג תפוחים לפני השטרוייזל
כך העוגה נראית לפני הוספת השטרוייזל|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. מכינים שטרוייזל: במעבד המזון עם להב מתכת שמים את חומרי השטרוייזל, ומערבבים בכמה פולסים עד שמגיעים למרקם פירורי. מכניסים למקרר. (אפשר במקום במעבד המזון לפורר את החומרים בין הידיים. היזהרו מחימום יתר של החמאה, היא אמורה להישאר קרה כמה שניתן).

פרסומת

10. מוציאים את העוגה מהתנור לאחר האפייה, ומפזרים מעליה את פירורי השטרוייזל באופן שווה.

11. מחזירים לתנור ל-8-10 דקות עד שהציפוי מזהיב ונראה פריך.

עוגת פודינג תפוחים בציפוי שטרוייזל תבנית
יאם!|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

12. גלידת בננדבש: יום לפני ההכנה מכניסים למקפיא 4 בננות קלופות. ביום ההכנה מוציאים את הבננות הקפואות שוברים אותן לחתיכות ומכניסים אותן לבלנדר יחד עם שאר חומרי הגלידה. מערבלים היטב בפולסים עד שהגלידה מתאחדת. מעבירים לקופסה סגורה ומכניסים שוב למקפיא עד שהגלידה קופאת שוב.

13. אופן ההגשה: מגישים ריבוע עוגה חמה עם כדור גלידה מעל, וסירופ מייפל.

אהבתם את המתכון? פרגנו לו בלייק

מצאתם טעות לשון?