מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: עוגות שוקולד אישיות ומהירות

אחרי פגרה קצרה, שיא השחיתות חוזרת עם מתכון שוקולדי במיוחד: ארבעה מרכיבים בלבד וחמש דקות של עבודה - ויש לכם קינוח הורס

הקישור הועתק
עוגות שוקולד אישיות 1
עוגת שוקולד אישית. מכילה 4 רכיבים בלבד|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-4 מנות):
100 גרםשוקולד מרירשבור לקוביות
80 גרם חמאה
2 ביצים
80 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס דחוסה ועוד כ-2 כפות)

תוספת (אם רוצים):
שמנת מתוקה + 1 כף אבקת סוכר
או - גלידת וניל

4 כלים אישיים משומנים היטב, ומרופדים בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים בקערה שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל ל-30 שניות. אם התערובת לא נמסה אחרי זמן זה, ממשיכים בפולסים של 20 שניות עד שהכל נמס. מניחים בצד.

עוגות שוקולד אישיות 2
ממיסים יחד שוקולד וחמאה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מניחים בקערה נוספת ביצים וסוכר חום ומקציפים עד שנוצר קצף רך, והביצים שילשו את נפחם.

עוגות שוקולד אישיות 3
מקציפים סוכר וביצים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מקפלים את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד, יוצקים לכלים (עד שלושת רבעי הגובה) ואופים 15 דקות.

עוגות שוקולד אישיות 4
ומאחדים יחד את 2 התערובות|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת

5. אופן ההגשה: משחררים כל עוגה מהכלי שלה. אם רוצים ניתן להגיש עם קצפת רכה (מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף רך), או גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!