עוגת גבינה ושוקולד לפסח
תבנית: עגולה מתפרקת 23-24 ס"מ
המרכיבים:
לתחתית:
2 כפות סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1/2 כוס שקדים מלוחים וקלויים (כאלה שקונים בפיצוחייה), טחונים
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
225 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
2 גביעים של גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
100 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
4 ביצים בינוניות
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
5 כפות ליקר קפה
לציפוי:
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מערבבים יחד את מרכיבי התחתית ודוחסים היטב לתחתית התבנית. מניחים בצד.
3. מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות.
4. בקערת המיקסר מערבלים את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ומנמיכים למהירות נמוכה.
5. מוסיפים את השוקולד המומס, השמנת וליקר הקפה, יוצקים לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת. פני העוגה אמורים להיות מבריקים עם מעט בועות, ומרכזה מעט כהה.
6. משאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור, משחררים מהטבעת ומצננים במקרר לפחות 3 שעות, ועדיף לילה.
7. לפני ההגשה מכינים את הציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר וליקר קפה עד לקבלת קרם רך. מגישים כל פרוסה עם תלולית נדיבה של קצפת, ובוזקים מעט קקאו, אם רוצים.